Hello!



Ja sam nogometni genije i potpuni nogometni fan. Dobio sam prošli vikend album Gooolmania2018 ususret svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i počeo sam sakupljati sličice. Popunjavam i Fifa365...

Ono što sam primijetio u Gooolmania albumu je to da nema imena igrača, već je sve zamišljeno kao neki kviz gdje bi mi koji sakupljamo sličice trebali prema opisu i liku na sličici prepoznati o kojem se igraču radi i na bijelo polje upisati sami ime i prezime.

Odlučio sam sastaviti popis igrača po zemljama i podijeliti ga s vama. Upisat ću broj sličice, ime i prezime nogometaša i opis koji je u albumu. Ajme, puno je to tipkanja....no što prije krenem to bolje.




1
RUSIJA
"Medvjedi" kao domaćini naravno nisu morali igrati kvalifikacije, tako da ćemo tek vidjeti njihove mogućnosti. Gotovo svi igraju u ruskoj ligi.
2
Igor Akinfeev
Vratar Rusije počeo je kao dječak igrati nogomet u CSKA iz Moskve i do danas nije stao – ukupno 26 godina – a kapetan Rusije postao je lani.
3
Yuri Zhirkov
Iskusan igrač koji može igrati lijevo krilo ili lijevog beka. Nije igrao na prošlom Euru, ali se nakon toga vratio u reprezentaciju. Igra u Zenitu iz Sankt Peterburga. 
4
Alan Dzagoev
Kada je ovaj veznjak 2006. debitirao u ruskoj ligi, odmah je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača i poziv u U-17 reprezentaciju. Od 2008. igra u CSKA.
5
Aleksandr Kokorin
Iza krilnog napadača Zenita uspješna je godina. U polusezoni je za svoj klub zabio 18 golova. U reprezentativnom dresu međutim ništa od lipnja 2016.
6
Igor Smolnikov
Još jedan igrač Zenita, desni bek. U karijeri je tražio 'dom' i lutao po brojnim ruskim klubovima, uključujući i drugoligaške. Od 2013. u Zenitu i u reprezentaciji. 



7
URUGVAJ
Nadimak im je "Nebeskoplavi", a i dresovi su im te boje. 
8
Cristian Rodríguez
Još iz mladih dana nadimak mu je "Luk". Počeo je igrati u Peñarolu iz urugvajskoj glavnog grada te se lani i vratio u taj klub kako bi, vjerojatno, tamo i završio karijeru.
9
Nicolás Lodeiro
Jedan od rijetkih sudionika turnira koji igra u Sjevernoj Americi, konkretno u Seattle Soundersima. Osvajao je trofeje s Ajaxom i Boca Juniorsima.
10
Edinson Cavani
Odlaskom Zlatana iz PSG-a, otvorio mu se prostor. Zabija gotovo gol po utakmici (52 u 56 utakmica), što je još veći uspjeh jer više ne izvodi jedanaesterce.
11
Luis Suárez
Na prošlom Svjetskom prvenstvu ugrizao je Chiellinija. Nadajmo se da ćemo ga ovaj put pamtiti po golovima! Ključan za Barcelonu, naročito nakon odlaska Neymara.
12
Matías Vecino
Veznjak sklon napadu. Zadnjih godina igra u talijanskoj ligi. Bio je u Fiorentini, Cagliariju, Empoliju, a sada je u Interu. U reprezentaciji je od 2016.
13
Fernando Muslera
Na golu urugvajske reprezentacije je od 2009. i ovo će mu biti treće Svjetsko prvenstvo. Za Galatasaray je odigrao preko 200 utakmica te čak zabio i gol.
14
José Giménez
Ovom perspektivnom stoperu tek su 22 godine, a skupio je već 37 nastupa za reprezentaciju. Igra za Atlético Madrid, no ugovor mu ističe u siječnju.
15-
Diego Godín
Kapetan Urugvaja i ratničko srce Atlético Madrida. U obje momčadi je nezamjenjiv (za Atlético je odigrao preko 300 utakmica), ali pomalo ga sustižu godine.
-16


17
Maxi Pereira
Iskusni desni bek Urugvaja i Porta. Sa 124 utakmice u nebeskoplavom dresu, prvi je urugvajski igrač po broju utakmica odigranih za domovinu.



18
EGIPAT
"Faraoni" su, zahvaljujući jakoj obrani, na prvenstvu prvi put nakon 1990. Pod ovim su izbornikom samo jednom u 30 utakmica primili više od jednog gola.
19
Héctor Cúper
Argentinski stručnjak pomalo gangsterskog držanja poznat je po tome da mu titule izmaknu za dlaku. To mu se dogodilo s Valencijom i Interom.
20
Essam El Hadary
Egipatski kapetan rođen je daleke 1973. i vjerojatno će s 45 godina biti najstariji igrač na turniru. Igra u Al-Taawounu, klubu u Saudijskoj Arabiji.
21
Mohamed Salah 
U 2017. godini zabio je 28 golova uz 9 asistencija. Sigurno najbolji igrač Egipta, a i u Liverpoolu je procvjetao čim je prošle godine doveden iz Rome.
22
Ahmed El Mohamady 
Na počecima karijere bio je napadač, a kasnije je preselio na desnu stranu terena i igra krilo ili beka. Nakon Sunderlanda i Hulla, sad je u Aston Villi.
23
Mohamed Elneny 
Toliko je želio postati nogometaš da je spavao s loptom. Defanzivni vezni u Arsenalu. Wenger ga je u ovoj sezoni koristio u Ligi prvaka više nego u domaćoj ligi.



24
SAUDIJSKA ARABIJA
Igračima najslabije rangirane reprezentacije nadimak je "Zeleni sokolovi". Ipak, plasirali su se bez doigravanja, kao drugi u grupi, iza Japana.
25
Edgardo Bauza
Argentinski stručnjak nadimka Nožurda naslijedio je Nizozemca Van Marwijka, ali izgleda da je i on već smijenjen. Nije lako na saudijskoj klupi!
26
Yahya Al-Shehri
Krilo Al-Nassra. Kad je 2013. iz Ettifaqa prešao u taj klub za oko 11 milijuna €, to je bio najskuplji  transfer u povijesti saudijskog nogometa.
27
Waleed Abdullah
Saudijski vratar jednom je prilikom prije same utakmice morao na hitno šišanje jer strogi saudijski zakoni, između ostalog, propisuju i dužinu kose sportaša!
28
Osama Hawsawi
Ovaj stoper je 2012. okušao sreću u Anderlechtu, kao jedan od rijetkih Saudijaca koji su igrali u Europi. Ipak, nije bio uspješan i vratio se u domaću ligu.
29
Mohammad Al-Sahlawi
Napadač Al-Nassra vrlo je efikasan. Za klub je upisao preko 100 golova u 175 utakmica, a za reprezentaciju 28 golova u 35 utakmica.



30
ŠPANJOLSKA
Nadimak im je "Crvena furija", a jedan od čestih španjolskih simbola je bik.
31
Gerard Piqué
Možda najbolji europski stoper. Igra naravno za Barcelonu, za Španjolsku, ali i za reprezentaciju Katalonije čiju neovisnost podržava.
32
Sergio Busquets
Vrhunski veznjak koji poput metronoma daje ritam momčadi, a da sam nije previše primjetan. Osim ako ne glumi da je fauliran... Po njemu, to nije nesportski.
33
Andrés Iniesta
"Blijedi vitez" prvi je igrač kojem je Barcelona ponudila doživotni ugovor. Iako su mu 33 godine, pod Valverdeom igra odlično i doživljava drugu mladost.
34
Alvaro Morata
Ostavio je Real u kojem je osvojio Ligu prvaka, ali i ulazio s klupe, i odlučio se dokazati u Premiershipu. U Chelseaju igra redovno i najviše prijeti iz zraka.
35
David Silva
Za njega kažu da je čarobnjak, da je najveći kreativac u engleskom nogometu, da mu je dodir lopte mek kao svila i da neke pasove nitko osim njega ne zna odigrati.
36
Sergio Ramos
Ljubitelj borbi s bikovima, kapetan Španjolske i Real Madrida, jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta. Uz sve to, zabija i važne golove!
37
David de Gea 
Izgledom podsjeća na ljamu, ali hladnokrvnim karakterom na vuka. Njegov klupski trener Mourinho za njega je rekao da je najbolji vratar na svijetu.
38 - 39
Isco Zabio je dva važna gola Italiji u kvalifikacijama. Veliki je radnik, a igrom pomalo podsjeća na Zidanea. Možda mu zato i on kao trener poklanja povjerenje.  



40
Nacho
Može igrati bilo gdje u zadnjem redu tako da je često džoker koji uskače kad treba pokrpati mjesto u obrani. Lani upisao stotu utakmicu za Real.
41
Jordi Alba
Kao lijevi bek Barcelone odlično surađuje s Messijem, pa je tako već upisao četiri asistencije ove sezone. Vrlo je brz i može igrati i kao krilo.
42
Koke
Jedan od rijetkih predstavnika Atlético Madrida u reprezentaciji. Xavi od njega očekuje da postane dirigent španjolskog 'orkestra'. Generacija je s Iscom.
43
Dani Carvajal
I u Realu i u reprezentaciji prvi izbor na desnom beku. U obrani neprelazan, ali zna asistirati i u napadu, kao npr. u finalu Lige prvaka protiv Juventusa.
44
Asensio
Počeo u Mallorci, prešao u Real, posuđen opet Mallorci i Espanyolu, vratio se u Real. Tek mu je 21 godina i očekuje se da će postati svjetska klasa. 
45
Thiago Alcantara
Roditelji Brazilci, rođen u Italiji, igra u Njemačkoj, ali prije svega je Španjolac. Svestrani veznjak koji vrhunski i dodaje i dribla. Kažu da 'savija prostor', kao Airbender.



46
MAROKO
Nadimak im je "Lavovi Atlasa" i kvalifikacije su završili bez primljenog pogotka! Na tom uspjehu treneru je čestitao čak i marokanski kralj.
47
Younès Belhanda
Karijera ga je vodila od Francuske, u kojoj je rođen, preko Ukrajine i Njemačke do Turske. U Galatasarayju je od Wesleyja Sneijdera naslijedio broj 10.
48
Nabil Dirar
Od trnja do zvijezda – odrastao je u Casablanci sa siromašnom majkom i desetero braće i sestara. Danas je krilo Fenerbahçea i Maroka.
49
Medhi Benatia 
Kapetan Maroka igrao je u velikim klubovima poput Rome, Bayerna i sada Juventusa u kojem se pokazuje kao jedan od ključnih i najpouzdanijih igrača.
50
Mbark Boussoufa
Iskusnom su veznjaku 33 godine. Igra isturen u sredini ili na lijevom krilu. Nadimak mu je "Mbark", što je skraćenica od njegovog pravog imena.
51
Karim El Ahmadi
Rođen je u Nizozemskoj i karijeru uglavnom provodi u nizozemskim klubovima. Sad je u Feyenoordu gdje igra defanzivnog veznog.



52
PORTUGAL
Za Portugal nema boljeg simbola od Cristianove biste, one na aerodromu u Madeiri... 
53
José Fonte
Stoper West Hama u podužoj je karijeri promijenio pregršt portugalskih i engleskih klubova. U Crystal Palaceu igrao je s mlađim bratom, napadačem.
54
Rui Patrício
Branio je za Portugal na tri europska prvenstva i jednom svjetskom. Već preko deset godina igra za Sporting, a navijači mu tepaju da je svetac.
55
Cédric Soares
Desni bek Southamptona, dobar kreator. Uživa veliko povjerenje trenera Pellegrinija koji ga rijetko mijenja. Na Euru igrao sve utakmice u drugom dijelu turnira.
56
Ricardo Quaresma Može igrati na oba krila. Kad je 2013. otišao u Al-Ahli, mnogi su pomislili da završava karijeru. Kasnije se vratio u Porto i Beşiktaş i nastavio igrati na visokom nivou. 
57
William Carvalho
Dolazi iz Angole u kojoj su mu djed i ujak bili nogometaši, no odabrao je portugalsku reprezentaciju. Defanzivni vezni. Proglašen igračem turnira Euro U-21 2015. godine.
58
Pepe
Ovaj Brazilac nekad je bio jedno od najprepoznatljivijih lica Reala, a danas je s 34 godine igrač Beşiktaşa. Poznat po gruboj, nekad i nesportskoj igri.
59
João Mário
Od 2016. je u Interu u kojem nosi desetku. Koštao je priličnih 40 milijuna €, no trener Spalletti ga uglavnom koristi protiv slabijih klubova. Vezni igrač.
60
Cristiano Ronaldo
Kapetan Portugala i megazvijezda osvojio je Zlatnu loptu po peti put! Više ne sprinta po krilu kao nekad, ali je i dalje ubojit napadač, naročito u Ligi prvaka.
61-62
Bernardo Silva
Zbog ozljede nije doprinio europskoj tituli prije dvije godine, ali je zato s Monacom osvojio francusku ligu i došao do polufinala Lige prvaka. Sad je u Cityju.



63
João Moutinho
Prešao u Monaco iz Porta 2013. i odigrao važnu ulogu u uspjesima tog kluba. Može igrati bilo gdje u srednjem redu, ali ne daje puno golova.



64
IRAN
Nadimak im je “Team Melli”, a ponekad nose leoparda na dresu. U kvalifikacijama su odigrali 12 utakmica bez primljenog gola. Stil im je duboka obrana i protunapadi.
65
Carlos Quieroz
Portugalski trener je ćudljiv, ali popularan u Iranu zbog dobrih rezultata. Odlično je proveo Iran i kroz kvalifikacije i kroz naknadne prijateljske utakmice.
66
Alireza Beiranvand Bolje baca loptu nego mnogi rukometaši ili košarkaši. Zna je baciti čak u protivničku polovicu terena i tako upisati asistenciju! Brani za Persepolis.
67
Sardar Azmoun
Najveća iranska nada, mladi napadač koji skuplja iskustvo u ruskoj ligi. S 22 godine već je peti na listi najboljih strijelaca za iransku reprezentaciju.
68
Ashkan Dejagah
Kraj godine iranski je kapetan dočekao bez kluba! Igrao je u Wolfsburgu, Fulhamu, Al-Arabiju. Pokušao se 2017. vratiti u Wolfsburg, ali klub mu nije produžio ugovor.
69
Karim Ansarifard
Prije 5,6 godina ovaj je napadač slovio za veliki talent, no od tada je igrao u manjim klubovima i nije postigao zapažen uspjeh. Odnedavno je u Olympiacosu.



70
FRANCUSKA
Nadimak im je jednostavno "Plavi", a pijetao je nacionalni simbol.
71
Didier Deschamps Francusku je kao kapetan doveo do zlata 1998. Kao igrač najviše je igrao u Marseilleu i Juventusu, a i kao trener vodio je te klubove prije nego što je preuzeo reprezentaciju.
72
Djibril Sidibé Obrambeni igrač Monaca koji može igrati i u veznom redu. Probojan je i dinamičan i, prema The Telegraphu, među 20 najboljih defanzivnih igrača na svijetu.
73
Laurent Koscielny Razmišljao je o poljskoj, no ipak je odabrao francusku reprezentaciju. U Arsenal je došao nakon nekoliko manjih francuskih klubova i ondje je već sedam i pol godina.
74
Raphaël Varane Visok i brz stoper koji elegantno rješava probleme u obrani, a i u napadu dobiva zračne duele. Zidane ga je doveo u Real već s 18 godina. Sklon ozljedama.
75
Kingsley Coman Tek mu je 21 godina, a već je igrao za PSG, Juventus i Bayern. Preferira lijevo krilo, iako je dešnjak, ali može igrati u bilo kojoj ofanzivnoj poziciji.
76
Blaise Matuidi Doveden je u PSG da zamijeni Makéléléa i ostao je u klubu šest godina. Od lani igra u Juventusu. Puno radi u sredini terena i bori se za svaku loptu.
77
Hugo Lloris Kapetan Tottenhama i Francuske, autoritativan i smiren. Spada u 'sweeper-keeperse', vratare koji imaju ulogu i obrambenih igrača. Nadimak "Spider-Man".
78
N'Golo Kanté U sezoni 2015./2016. osvojio prvenstvo s Leicesterom, a odmah sljedeće godine s Chelseaom. Ne igra atraktivno, ali je jedan od najkorisnijih igrača u momčadi.
79
Dimitri Payet U West Hamu je proglašen najboljim igračem Premier lige 2016. godine. Usprkos tome i ugovoru koji ga je vezao, insistirao je da se vrati u Marseille. 
80
Kylian Mbappé Postao je najskuplji tinejdžer na svijetu kad ga je PSG kupio od Monaca za oko 180 mil. €. Osvojio je prvenstvo, zabijao sjajne golove, bio važan u Ligi prvaka...
81
Samuel Umtiti Na Euru je ušao u reprezentaciju kao zamjena za ozlijeđene, ali na ovom će turniru igrati veću ulogu. Mladi obrambeni igrač koji je iz Lyona prešao u Barcelonu.
82
Paul Pogba Kad je iz Juventusa stigao u Manchester United bio je najskuplji igrač svijeta. Poznat po šarenim frizurama i dominantnoj igri u sredini terena.
83-84
Antoine Griezmann Napadač Atlético Madrida bio je među najboljim igračima svijeta u 2016., no u 2017. forma mu je malo pala. Svejedno se mnogi klubovi bore za njega.



85
Olivier Giroud  Zvijezda reklama i popularan među navijačima, ovaj igrač Arsenala je naravno i odličan napadač. Snažan je, pouzdan i često enigma za obrambene igrače.



86
DANSKA
Iako je dinamit izumio Šveđanin, danski reprezentativci vole se nazivati 'dinamitnima'. Kvalificirali su se u grupi iza Poljaka.
87
Andreas Christensen Mladi branič Chelsea koji je dugo igrao kao posudba u Borussiji M. Nema još puno povjerenje danskog izbornika, ali tek mu je 21 godina.
88
Kasper Schmeichel Danski vratar sin je još poznatijeg oca, također vratara. Otac je osvojio Premiership s Manchester Unitedom, sin s Leicesterom. I on ima sina...
89
Nicklas Bendtner Ovaj visoki napadač koji odlično igra glavom postao je poznat u Arsenalu u kojem je igrao pet sezona. Fanovi ga obožavaju i nazivaju "Lordom".
90
Christian Eriksen Veznjak Tottenhama i najveća zvijezda Danske, zabio je 11 golova u kvalifikacijama, uključujući i hat-trick Irskoj. Danski trener tvrdi da je u top 10 igrača svijeta.
91
Simon Kjær Danski kapetan branio je boje klubova u Danskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj i sada u Španjolskoj, u Sevilli. Klasičan visoki stoper.



92
PERU
Nakon što su u baražu pobijedili Novi Zeland i kvalificirali se na Svjetsko prvenstvo nakon 36 godina, Peruanci su proglasili nacionalni praznik!
93
Alberto Junior Rodríguez Kapetan Perua je stoper koji upravlja obranom. Igra u domaćoj ligi, a u vrijeme turnira imat će već 34 godine tako da će mu to biti vrhunac karijere. 
94
Jefferson Farfán Većinu karijere proveo je u PSV-u i Schalkeu, a sada igra u Lokomotivi iz Moskve. Napadač ili krilo koje postiže dosta asistencija, a voli i slobodne udarce. 
95
Edison Flores Igrač danskog AaB-a u koji je stigao 2016. iz svojeg domaćeg kluba Universitarija. Igra na krilu ili u veznom redu i ove je sezone upisao jedan pogodak.
96
Paolo Guerrero Njegovo prezime znači "ratnik", a ovaj veteran 'ratovao' je u Bayernu i HSV-u prije nego se zaputio u brazilsku ligu. Najbolji strijelac Perua svih vremena.
97
Yoshimar Yotún Proveo je dvije godine u Švedskoj, a sada brani boje američkog Orlando Cityja. Glavni igrač peruanskog veznog reda, a može igrati i lijevog beka.



98
AUSTRALIJA
"Klokani" napreduju otkad su se 2006. iz oceanijske prebacili u Azijsku nogometnu konfederaciju. Te su godine odlično igrali na SP.
99
Mile Jedinak Kad kapetan Australije pusti punu bradu, djeluje zastrašujuće poput Spartanca Leonide iz filma 300. Hrvatskog je porijekla te je čak zaigrao za Varteks.
100
Tom Rogic Ovaj igrač srpskog porijekla igra ofenzivnog veznog i za Australiju i za Celtic. Svoju zemlju predstavljao je i u malom nogometu, odnosno futsalu.
101
Aaron Mooy Najbolji australski igrač zvijezda je Huddersfield Towna. Vješt s obje noge, precizan, upravlja igrom i u obrani i u napadu. Iako šutljiv, pravi je vođa i srce ekipe.
102
Aziz Behich Čak 50% njegovih udaraca na gol ove je sezone završilo u golu. Po tome je ovaj igrač Bursaspora jedan od najboljih u turskoj ligi. Igra bilo gdje na lijevoj strani.
103
Jackson Irvine U mlađim uzrastima predstavljao je Škotsku, no kasnije se odlučio za Australiju. Igrao je za manje poznate klubove, a od 2017. igra za Hull City, engleskog prvoligaša.



104
ARGENTINA
Nadimci su im "La Albiceleste" (bijelo-nebeskoplavi) ili "Gauchos". Gaučosi su argentinski kauboji.
105
Marcos Acuña Prošle je godine iz argentinskog Racinga prešao u portugalski Sporting. Pozvan je u reprezentaciju baš tijekom kvalifikacija za Rusiju. Igra lijevo krilo.  
106
Ángel Di María Krilo, odnosno napadač PSG-a. Nije baš konzistentan pa često biva zamijenjen. Po tome je rekorder u argentinskoj reprezentaciji – 45 zamjena u 88 utakmica.
107
Lucas Biglia  Nadimak mu je "El Principito", odnosno "Mali princ". Igra defanzivnog veznog u Milanu, u koji je prešao prošle godine iz Lazija. Izvodi kornere i slobodnjake.
108
Enzo Pérez U sezoni 2013./14. u Benfici je osvojio trostruku krunu i igrao finale Europske lige. Trener je tada za njega rekao da je mozak momčadi. Sada je u domaćem River Plateu. 
109
Éver Banega  Svestrani veznjak Seville. Nije igrao na prošla dva svjetska prvenstva, ali je zato igrao na tri Copa América turnira i na Olimpijskim igrama 2008. 
110
Paulo Dybala Kad je iz Palerma došao u Juventus zabio je nevjerojatnih 12 golova u 8 utakmica. Mana mu je ta da u reprezentaciji nije baš kompatibilan s Messijem. Nadimak mu je "La Joya", što znači dragulj.
111
Fernando Gago  Fin momak koji voli dobro izgledati i uživa u kulturi. Prije desetak godina ključan igrač madridskog Reala, no s dolaskom Mourinha pada u drugi plan. Defanzivni vezni.
112
Sergio Agüero Ove je sezone u prvih šest ligaških utakmica zabio šest golova i postao najbolji strijelac Manchester Cityja u povijesti. No, u Cityju čak i takav igrač često grije klupu.
113
Lionel Messi Je li "Čarobnjak" najbolji na svijetu ili drugi na svijetu? Ovisi koga pitate, ali sigurno je da Argentina ne bi putovala u Rusiju da nema njega u svojim redovima. 
114
Jorge Sampaoli Najveće trenerske uspjehe imao je u Čileu. S Argentinom se zasad nije iskazao jer se ekipa krcata zvijezdama morala izvlačiti u zadnjoj utakmici kvalifikacija.
115
Nicolás Otamendi  Stoper Manchester Cityja. Na Svjetskom prvenstvu 2010. igrao je desnog beka, a Argentina je izgubila 4:0 od Njemačke. Od tada ga nisu više stavljali na beka.
116
Sergio Romero  Za Manchester United igra u kupu, bar dok ih nije izbacio Bristol City, i u Europi. Argentina je možda jedina momčad na turniru čiji vratar nije standardan u svom klubu. 
117-118
Javier Mascherano  "Mali šef" jedno je od zaštitnih lica Barcelone, u kojoj je od 2010. osvojio četiri prvenstva i dvije Lige prvaka. Dobro čita igru i iz pozadine organizira momčad.



119
Matías Kranevitter Jedan od pet Argentinaca u Zenitu iz Sankt Peterburga. Igra defanzivnog veznog u sličnom stilu kao "Mali šef". Razbija napade bez previše prekršaja i grubosti.



120
HRVATSKA
Svi znamo koji je nadimak hrvatskih nogometaša... Potječe od vatre i rimuje se s "papreni"! :)
121
Dejan Lovren Ponekad sklon kiksevima, ali fizički i tehnički moćan i s velikim iskustvom stalnog igranja u Premier ligi. Prije Liverpoola ovaj stoper igrao je u Southamptonu.
122
Šime Vrsaljko Nasljednik Darija Srne na desnom beku, iako je u Genoi pokazao da može igrati i u vezi. Sad je u Atlético Madridu, ali se zbog ozljeda i konkurencije (Juanfran) nije naigrao.
123
Mario Mandžukić Za njega kažu da je životinja, ali u pozitivnom smislu. S nevjerojatnom energijom bori se za svoj tim, pritišće protivničku obranu i zabija golove.
124
Ivan Perišić Nijedna obrana nije sigurna kad se on sjuri po lijevom krilu i odvali topovski udarac. Od trofeja broji njemačko prvenstvo i kup te priznanje za najboljeg igrača Belgije.
125
Danijel Subašić U Monacu je od 2012., dok je klub još bio u drugoj ligi. Otad je s Monacom osvojio prvu ligu, bio proglašen njenim najboljim vratarom i došao do polufinala Lige prvaka.
126
Luka Modrić Hrvatski kapetan motor je reprezentacije i Real Madrida i jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Nedavno je izabran u najbolju momčad Reala svih vremena.
127
Domagoj Vida Simpatični Slavonac nije tako razvikano ime kao neki od njegovih kolega, ali je zato naš najpouzdaniji igrač. Jedini je odigrao od početka do kraja sve utakmice kvalifikacija.
128-129
Ivan Rakitić Jedna od zvijezdi Hrvatske i standardni veznjak Barcelone. Osvojio je Europsku ligu 2014. sa Sevillom i tad je izabran u najboljih 11 tog turnira i španjolske lige.
130
Zlatko Dalić Nakon Čačića, koji je uporno bio zadovoljan igrom koliko god Hrvatska gubila, novi izbornik je osvježenje. Šteta što osim izbornika nije promijenjen i nogometni savez...
131
Marcelo Brozović Dinamičan je, operira između dva šesnaesterca i prijeti dalekometnim udarcima. Zagrepčanin je, ali nije 'Dinamovo dijete'. Igrati je počeo u Hrvatskom dragovoljcu.
132
Andrej Kramarić Pokazao se kad je bilo najpotrebnije i s dva gola Ukrajini odveo Hrvatsku u repasaž, a onda jedan ubacio i Grčkoj. Igra za njemački Hoffenheim.
133
Mateo Kovačić Dribla protivnike kao da prolazi između čunjeva. U Realu je postao 'specijalist' za Barcelonu i čuvanje Messija. S 23 godine spada među najmlađe "Vatrene".
134
Milan Badelj Zadnji vezni koji se ne bori silinom i brzinom, nego finom tehnikom i driblingom. U reprezentaciji je zamjena, ali u Fiorentini obično kreće u početnih 11.
135
Nikola Kalinić Vješt i nepredvidljiv napadač koji poput kobre vreba gol šanse. Milan ga je, u pokušaju da se vrati u europski vrh, posudio od Fiorentine u kojoj je odlično igrao.



136
NIGERIJA
"Super orlovi" komforno su se kvalificirali pobijedivši u dosta teškoj grupi, a nakon kvalifikacija su u prijateljskoj utakmici pobijedili Argentinu 4:2. 
137
John Obi Mikel Kapetan "Super orlova" igrao je preko deset godina u veznom redu Chelsea. Kad mu londonski klub krajem 2016. nije produžio ugovor, otišao je u Kinu. 
138
Ogeny Onazi Srednji vezni s dosta staža u reprezentaciji iako su mu tek 24 godine. Formirao se kao igrač u Laziju, gdje je osvojio kup 2012./13. Sad igra za Trabzonspor. 
139
Victor Moses Može igrati beka ili krilo na obje strane. Igrač je Chelsea od 2012., ali je dosta vremena proveo po posudbama. Igrao je za Englesku u mlađim uzrastima.
140
William Troost-Ekong Po ocu Nigerijac, rođen je u Nizozemskoj i igrao je za tu zemlju do U-20 nivoa. Stoper s dobrim pregledom igre koji brani boje turskog Bursaspora.
141
Alex Iwobi Nećak legendarnog Jay-Jay Okoche. Napadač Arsenala, u kojem igra od djetinjstva, mlada je zvijezda i budućnost Nigerije. I on je kao dječak igrao za Englesku.



142
ISLAND
Islanđani imaju 130 vulkana i dali su im brutalna imena, poput Eyjafjallajökull i Tungnafellsjökull. 
143
Aron Gunnarsson Kapetan generacije koja je stavila Island na nogometnu kartu svijeta igra u Cardiffu, velškom klubu koji nastupa u engleskoj drugoj ligi, Championshipu.
144
Hannes Halldórsson Islandski vratar bavio se uz nogomet i režijom. Režirao je, između ostalog, islandski video za Euroviziju 2012. Trenutno režiranje stoji jer brani u Danskoj. 
145
Jóhann Berg Guðmundsson Krilo Burnleyja i važan igrač Islanda na prošlom Euru. Burnley je drugoligaš, ali i to je napredak jer je u njega prešao iz Charlton Athletica koji je trećeligaš.
146
Birkir Már Sævarsson Obrambeni igrač domaćeg Valura. Na prošlom Euru zabio je autogol, ali i dobio pohvale za neutraliziranje Cristiana Ronalda i Raheema Sterlinga.
147
Ragnar Sigurðsson Stoper Fulhama, ali na posudbi u Rusiji, u Rubinu iz Kazana. Zabio je gol Engleskoj na Euru, odigrao i dobru obranu te je proglašen igračem utakmice. 
148
Birkir Bjarnason Srednji vezni koji je prošle godine iz Basela prešao u Aston Villu. Na Euru je zabio Portugalu. Prepoznatljivog je vikinškog izgleda, s dugom plavom kosom i rajfom.
149
Hordur Bjorgvin Magnusson Obrambeni igrač Bristol Cityja. Na Euru je bio u rezervama, no očekuje se da bi u Rusiji mogao odigrati zapaženiju ulogu. Prije Bristola igrao je u Italiji.
150-151
Gylfi Sigurðsson Ofenzivni vezni Evertona i zvijezda reprezentacije. S četiri gola najbolji islandski strijelac u kvalifikacijama. Prvi gol za Everton bio je lob Hajdukovog vratara s 50 metara. 



152
Alfreð Finnbogason Napadač njemačkog Augsburga. U sezoni 2013./14. igrao je za Heerenveen i s 29 pogodaka bio najbolji strijelac nizozemske lige. Heerenveen je završio peti.



153
BRAZIL
Brazilcima je nadimak "Kanarinci", odnosno "Kanarinčići" jer su te ptice žute poput njihovih dresova.
154
Willian Kalio se u Ukrajini i Rusiji, a onda prešao u Chelsea gdje su ga igrači i fanovi proglasili igračem sezone 2015./16. Voli atraktivne finte i često zabija iz slobodnjaka.
155
Marquinhos Igra stopera, a snalazi se i kao desni bek i defanzivni vezni. U PSG-u je pao u drugi plan kad su kupili Davida Luiza, ali to je bilo privremeno jer se Luiz vratio u Chelsea. 
156
Fernandinho Još jedan reprezentativac Brazila koji je godinama igrao u Shakhtaru. Defanzivni vezni snažnog udarca koji doprinosi i napadu i obrani. Igra za Manchester City.
157
Filipe Luís Osim kraće epizode u klubu Chelsea, gdje je osvojio ligu i kup, većinu karijere igra u Atlético Madridu i drugim španjolskim klubovima. Neumorni lijevi bek.
158
Gabriel Jesus Ovaj napadač prošle je godine iz brazilskog Palmeirasa stigao u Manchester City. Igra nevjerojatno zrelo i raznovrsno za dvadesetogodišnjaka. 
159
Miranda Interov stoper s madridskim je Atléticom u sezoni 2013./14. osvojio ligu i igrao finale Lige prvaka. Tada je bio proglašen jednim od najboljih obrambenih igrača Španjolske.
160
Dani Alves U Rusiji će imati 35 godina, ali odličan je u PSG-u, kao što je bio i u Juventusu i Barceloni. Autoritet u obrani i u svlačionici i igrač koji je najbolji u najvažnijim utakmicama.
161
Thiago Silva Još jedan veteran u brazilskoj obrani i kapetan PSG-a. Prije nekoliko godina naširoko smatran igračem bez mane i najboljim obrambenjakom svijeta. 
162
Neymar S transferom od 222 mil. € najskuplji igrač svijeta, a vjerojatno i najbolji nakon Messija i Ronalda. PSG sad zabija osjetno više golova, a Barcelona manje.
163
Philippe Coutinho U prethodnoj sezoni zabio je hrpu golova, uključujući sedam u zadnjih devet Liverpoolovih utakmica. U ovoj sezoni ubacio je hat-trick moskovskom Spartaku.
164
Alisson U usporedbi s ostalim pozicijama na terenu, brazilski vratar nešto je slabiji. Igra za Romu i redovan je tek od ove sezone. Prošlu je bio zamjena za Szczęsnyja.
165
Marcelo Real Madrid je teško zamisliv bez ovog simpatičnog momka koji igra već puno desetljeće. Izrazito prodoran lijevi bek, možda najbolji na svijetu.
166-167
Casemiro U Realu je zadužen za razbijanje protivničkih napada i nekad to ne čini najnježnije. Iza njega je sjajna sezona u kojoj se iskazao i u napadačkim akcijama.



168
Paulinho Već su ga svi otpisali kao igrača jer je najbolje godine provodio u Kini, a onda ga je lani neočekivano kupila Barcelona. U kvalifikacijama zabio hat-trick Urugvaju.



169
SRBIJA
Nadimak za srpske igrače je "Orlovi", po grbu Srbije na kojem je dvoglavi orao.
170
Luka Milivojević Njegov je potencijal 2012. prepoznao Prosinečki, trener Crvene zvezde, koji je insistirao da potpiše ugovor. Nakon toga karijera mu je išla uzlaznom putanjom.
171
Branislav Ivanović Kapetan Srbije devet je godina utjerivao strah u kosti protivničkim napadačima u Chealseaju. Uspoređivali su ga s tenkom ili strojem. Sad igra u Zenitu.
172
Aleksandar Mitrović Navijači Newcastlea svom su napadaču dali nadimak "Mental Mitro". U svojim prvim utakmicama za taj klub dobivao je kartone u prvim minutama ili sekundama igre.
173
Matija Nastasić Skauti iz Fiorentine otkrili su ga u mlađim selekcijama Partizana. U Italiji je veoma mlad postao dio prve postave, a karijeru je dalje nastavio u Manchester Cityju i Schalkeu.
174
Nemanja Matić Nemanja je poput Nea, jer na poziciji zadnjeg veznog dobiva sve duele. Pouzdan je, ratoboran i nogometno inteligentan i odlično se uklopio u Manchester United. 
175
Dušan Tadić Iz bilo koje pozicije u bilo kojem trenutku može savršeno dodati loptu. U utakmici protiv Sunderlanda asistirao je čak četiri puta i tako postavio novi rekord Premier lige.
176
Adem Ljajić Bio je izbačen iz reprezentacije jer iz vjerskih razloga nije pjevao himnu, no kasnije je vraćen. Prvoklasni vezni igrač talijanske lige – Fiorentina, Roma, Inter i sad Torino.
177-178
Sergej Milinković-Savić Ključni igrač Lazija i Brončana lopta na U-20 Svjetskom prvenstvu koje je Srbija osvojila. Visok, nezaustavljiv i sklon golovima iz daljine. Nadimak "SMS" ili "Sergente".



179
Zoran Tošić "Bambi" je kao vezni igrač gotovo deset godina igrao za klubove u Engleskoj, Njemačkoj i Rusiji, da bi se na veliko zadovoljstvo navijača vratio u Partizan.
180
Aleksandar Prijović Strijelac gola protiv Gruzije, koji je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, postao je nacionalni junak i najtraženiji zet Srbije. Rođeni Švicarac, igrao za obje zemlje.
181
Antonio Rukavina Nakon što je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom U-21 prvenstvu u Nizozemskoj 2008., preko noći je zajedno sa svojim suigračima postao zvijezda u Srbiji.
182
Ivan Obradović Lijevi bek kojeg su namučile ozljede koljena dok je igrao u Zaragozi. U Belgiji mu je krenulo bolje, prvo u Mechelenu, a onda u Anderlechtu s kojim je lani osvojio ligu.
183
Vladimir Stojković Bivši igrač Crvene zvezde izazvao je velike kontroverze u Srbiji zbog prelaska u Partizan. U bogatoj karijeri nosio je dresove čak još deset drugih klubova.
184
Aleksandar Kolarov  Još jedan u nizu sjajnih obrambenih igrača Srbije stekao
je brojne poklonike na društvenim mrežama objavljujući klipove u kojima na bizaran način pjeva božićne pjesme.



185
KOSTARIKA
Zemlja sa simpatičnim ljenivcem kao maskotom bila je hit prošlog Svjetskog prvenstva. Tada su u grupi završili ispred Urugvaja, Italije i Engleske i došli do četvrtfinala!
186
Celso Borges Igrač Deportiva koji u reprezentaciji daje stabilnost u srednjem redu. Obrazovan je i inteligentan, pa kažu da je 'mozak Kostarike'. Ljubitelj je bubnjeva i heavy metala.
187
Cristian Gamboa Dinamični, brzi desni bek koji se rado priključuje napadu. Igra u škotskom Celticu s kojim je prošle sezone osvojio pregršt trofeja, ali uglavnom s klupe.
188
Keylor Navas Omiljen je i u domovini – o njemu se snima film – i u Real Madridu u kojem su suigrači pokrenuli peticiju da ostane u klubu usprkos privremenoj slabijoj formi. Veliki je vjernik.
189
Kendall Waston Divovski stoper u Vancouver Whitecapsima koji igraju u MLS-u, američko-kanadskoj ligi. Zabija dosta golova i vrlo je zastrašujuć kad se s nekim posvađa.
190
Bryan Ruiz Kapetan Kostarike odgovoran je za golove kao napadač u 4-5-1 formaciji. Lani proglašen najboljim igračem CONCACAF-a, konfederacije za Sjevernu Ameriku, Srednju Ameriku i Karibe.



191
ŠVICARSKA
Nisu puni rupa kao švicarski sir. Solidna ekipa kojoj je ovo četvrto Svjetsko prvenstvo zaredom. Popularni i u Albaniji jer im skoro cijeli vezni red vuče porijeklo od tamo.
192
Ricardo Rodríguez Lani je iz Wolfsburga prešao u Milan. Igra lijevog beka, jak je u skok-igri, a njegovi prodori s lijevog krila nazvani su 'gusarskima'. Prije četiri godine švicarski igrač godine.
193
Stephan Lichtsteiner Neobično je da je kapetan uravnotežene zemlje poput Švicarske malo neuravnotežen. Juri kao vlak, svađa se kao na tržnici. Zovu ga i "Forrest Gump". Desni bek Juventusa.
194
Xerdan Shaqiri Nadimci su mu "Alpski Messi" i "Čarobni patuljak" (visok je 169 cm). Na prošlom Euru rekao je da će igrati za Kosovo ako ga postave za kapetana. Krilo Stoke Cityja.
195
Granit Xhaka Najveća zvijezda Švicarske je veznjak Arsenala kojem je puno pomogao u lanjskom osvajanju kupa. U Borussiji iz Mönchengladbacha bio je kapetan sa samo 22 godine.
196
Valon Behrami Odrastao je u Italiji i tamo je igrao u puno klubova. Jedini trofej mu je kup s Napolijem 2013./14., a sada je u Udineseu. Iskusan veznjak koji je sklon gruboj igri.



197
NJEMAČKA
Nijemci su poznati po Mercedesu, BMW-u, pivi i po tome što je "nogomet igra s 11 igrača u kojoj pobjeđuju Nijemci". Prvi favoriti za osvajanje prvenstva.
198
Mario Götze Može igrati na bilo kojoj ofenzivnoj poziciji u veznom redu, a za Njemačku je obično 'lažna devetka'. Vratio se u matičnu Borussiju nakon tri godine u Bayernu.
199
Mesut Özil Igra naizgled bez ikakvog napora, dijeli savršene lopte suigračima i šulja se u šesnaestercu. No, mnogi ga ne vole jer od Arsenala nije napravio klub za sami vrh.
200
Marc-André ter Stegen Njemačka je jedina reprezentacija s dva vratara u TOP 100 igrača svijeta. Vratar Barcelone šest je godina mlađi i daje sigurnost klubu kad obrana malo zaštuca.
201
Emre Can Turskog je porijekla, no nije dvojio da želi igrati za Njemačku. Mladi igrač Liverpoola koji funkcionira i u obrani i u veznom redu. Smiren, fizički i tehnički jak.
202
Jérôme Boateng Veliki, moćni Bayernov branič. Proglašen je najboljim igračem njemačke lige 2016., a te je godine uvršten i u idealnu momčad europskog prvenstva.
203
Manuel Neuer O njegovom ugledu dovoljno govori činjenica da je kapetan i reprezentacije i Bayerna. Po mnogima najbolji vratar svijeta, iako je iza njega sezona obilježena ozljedama.
204
Joshua Kimmich Ovaj svestrani mladić dokazao se na mjestu zadnjeg veznog, stopera i desnog beka, a kao da to nije dovoljno, još zabija i golove. Igra za Bayern.
205
Mats Hummels Visoki stoper poznat po eleganciji i dobroj igri u zraku. Konzistentan je – igra puno, igra dobro i ne radi kikseve. Postotak svoje plaće daje u dobrotvorne svrhe.
206
Sami Khedira Neumorni veznjak s policom punom trofeja. U Stuttgartu je osvojio ligu, zatim u pet godina u Realu osvaja sve živo i u zadnje dvije sezone u Juventusu dvaput ligu i kup.
207
Joachim Löw "Lav" vodi reprezentaciju od 2006. Osim svjetskog zlata i Kupa konfederacija, Njemačka je pod njim upisala jedno finale i dva polufinala na europskim prvenstvima.
208
Leroy Sane Krilo Manchester Cityja. U 2016. je jedva igrao, ali 2017. je bila njegova godina. U listopadu proglašen igračem mjeseca u Premier ligi. Tek je proslavio 22. rođendan.
209
Thomas Müller Napadač Bayerna koji se ne oslanja na brzinu ili dribling, nego na pametno pozicioniranje. Kažu da je 'tumač prostora' (Raumdeuter). Zvuči kao Jedi koji se služi Silom...
210-211
Toni Kroos Ako je Modrić motor u veznom redu Real Madrida, ovaj igrač je urica. Ne zabija puno, ali je precizan, elegantan, efikasan i vjerojatno najbolji njemački igrač. 



212
Julian Draxler Podjednako dobar s obje noge pa može igrati na mnogim pozicijama, a preferira lijevo krilo. Prije godinu dana prešao iz Wolfsburga u PSG u kojem već ima bitnu ulogu.



213
MEKSIKO
Ova zemlja, poznata po kaktusima, igra na svakom Svjetskom prvenstvu i na svakom ispadne u 16-ini finala. I ovaj put bi moglo završiti isto jer im je ždrijeb težak.
214
Andres Guardado Kapetan Meksika počeo je kao lijevo krilo, preselio se na lijevog beka i onda u sredinu terena. U PSV-u je dvaput osvojio ligu, a lani je prešao u seviljski Real Betis.
215
Guillermo Ochoa Odigrao je slavno-neslavnu sezonu u Granadi u kojoj je primio rekordna 82 gola, a klub je pao u drugu ligu. Svejedno su ga navijači izabrali za igrača sezone.
216
Giovanni Dos Santos Napadač LA Galaxyja koji je igrao za brojne klubove, prije deset godina i za Barcelonu. Ne brkati ga sa suigračem iz kluba i reprezentacije, Jonathanom dos Santosom.
217
Hector Moreno Stoper koji je proveo deset godina u Europi – u AZ-u, Espanyolu, PSV-u i od lani u Romi. Lako rješava obrambene probleme i šalje loptu u napad.
218
Javier Hernandez Chicharito Višegodišnji igrač Manchester Uniteda. Bio je i na posudbi Realu, ali je vraćen nakon jedne sezone. Sada igra u West Hamu. Nadimak mu je "Chicharito" ("Graščić").



219
ŠVEDSKA
Neobična životinja na švedskoj zastavi je njihov simbol gorska kuna (Gulo gulo). Nije naročito poznata izvan Švedske, kao ni švedski igrači.
220
Jakob Johansson Zabio sretan gol Talijanima s 20 metara kojim je Švedsku poslao na Svjetsko prvenstvo. Defanzivni vezni grčkog AEK-a. Rođen u 'trolovskom' gradu Trollhättanu.
221
Andreas Granqvist Naslijedio kapetansku vrpcu od Zlatana, a kapetan je i u Krasnodaru. U njegovoj ekipi nema puno talenata i velikih imena, ali ima discipline. Najbolji švedski igrač 2017.
222
Marcus Berg Najduže je igrao u Panathinaikosu, a od lani je u Al Ainu iz UAE. Na europskom U-21 prvenstvu 2009. zabio je sedam golova u četiri utakmice i proglašen je igračem turnira.
223
Victor Lindelöf Branič koji je s Benficom osvojio tri prvenstva i tri kupa, a od prošle godine je igrač Manchester Uniteda. Mourinho ga prilično redovno stavlja u početnih 11.
224
Sebastian Larsson Karijeru je proveo u Engleskoj, najviše u Birminghamu i Sunderlandu, a sada je u Hullu. Igra u sredini ili na krilu i specijalist je za slobodne udarce.



225
JUŽNA KOREJA
Na grbu Južnokorejskog nogometnog saveza diči se tigar, ali njihovi nogometaši nisu tigrovski prošli kroz kvalifikacijski ciklus. Provukli su se više poput miševa.
226
Lee Chung-yong Za ovog igrača bismo mogli reći da je plavi zmaj u kristalnoj palači jer bi to bio prijevod njegovog imena i imena kluba u kojem igra, Crystal Palacea. Igra na krilu.
227
Kim Seung-gyu  Vratar brzih refleksa poniknuo je u omladinskom pogonu Ulsan Hyundaija i proveo je u tom klubu ukupno 12 godina. Kasnije je prešao u japanski Vissel Kobe.
228
Son Heung-min  Najpoznatiji korejski igrač zabija golove za Tottenham. Podjednako je dobar s obje noge, pa može igrati na više pozicija. Dvaput igrač mjeseca Premier lige.
229
Ki Sung-yueng Korejski kapetan i veznjak Swansea Cityja morat će povesti suigrače s više elana jer su bili beskrvni i u napadu i u obrani. Ekipa nažalost nema jake talente.
230
Koo Ja-cheol  Ovaj veznjak zabio je gol iz penala Srbiji u nedavnoj prijateljskoj utakmici. Zna se neopaženo uvući u šesnaesterac. Igrač njemačkog Augsburga.



231
ENGLESKA
Engleski nogometni savez tri je lava kao simbol preuzeo s grba kralja Rikarda I., koji je vladao u XII. stoljeću i bio poznat pod nadimkom Rikard "Lavljeg Srca".
232
Gareth Southgate Nekada solidan igrač koji je 57 puta igrao za reprezentaciju. Kao izbornik je vodi od 2016. i hrabro se uhvatio modernizacije. Isprobava 3-4-2-1 taktiku.
233
Gary Cahill Kapetan Chelsea i zamjenik kapetana Engleske. Za visokog stopera je vrlo brz i tehnički potkovan. Nije mu problem započeti napad. Za braniča najvažnije: pouzdan je. 
234
Chris Smalling Stoper Manchester Uniteda koji je s klubom osvojio sve trofeje osim Lige prvaka. Na to je podsjetio izbornika kad ga je ovaj izostavio iz nekih utakmica reprezentacije.
235
Eric Dier Kao dječak živio je u Portugalu i trenirao u Sportingu, pa je njegov stil igre portugalsko-engleski. Preferira poziciju defanzivnog veznog, ali u Tottenhamu često mora igrati braniča.
236
Kyle Walker Kad ga je prošlog ljeta Manchester City kupio od Tottenhama, za njega je platio preko 50 mil. funti, što ga je učinilo najskupljim braničem ikad. Igra desnog beka.
237
Joe Hart Budući da ga Guardiola nije koristio u Manchester Cityju, otišao je na posudbu u West Ham. U zadnje vrijeme ga,  međutim, i Moyes stavlja na klupu...
238
Alex Oxlade-Chamberlain Kao mlađi skoro se odlučio za karijeru ragbijaša. Igra u veznom redu i prošle je godine došao u Liverpool iz Arsenala u kojem nije dobivao veliku minutažu.
239
Raheem Sterling Smiješno trči – kao "Velociraptor s distrofijom" – ali svejedno zabija golove. Iz prilično prosječnog krila, protekle se sezone prometnuo u fenomenalnog igrača. 
240
Daniel Sturridge Napadač Liverpoola već dugo grije klupu dok igraju Salah, Firmino i Mané, pa razmišlja o novom klubu da ne bi bio izostavljen sa Svjetskog prvenstva.
241
Jordan Henderson Kapetan Liverpoola je marljiv radnik u sredini terena koji pritišće protivnike i energizira suigrače. Rođen je u Sunderlandu, igrao je ondje i još uvijek navija za njih.
242
John Stones Mladi stoper Manchester Cityja. Usprkos povremenim padovima koncentracije, jedan od najtalentiranijih engleskih igrača. Prezime mu znači "kameni".
243
Marcus Rashford Tek mu je 20 godina, ali treneri mu potpuno vjeruju. Redovan je u prvih 11 i Manchester Uniteda i reprezentacije. Mourinho hvali njegov napredak u 2017. 
244-245
Dele Alli U šesnaestercu se ponaša kao napadač, izvan njega kao veznjak. Pomalo nestalan, ali zato vrhunski talent. Još jedan mladić koji je velika nada engleskog nogometa.



246
Harry Kane Engleski kapetan i igrač Tottenhama u zadnje tri godine dvaput je bio najbolji strijelac Premier lige i jednom drugi. Psihički čvrst i maksimalno profesionalan stroj za golove.



247
BELGIJA
"Crveni vragovi" taj su nadimak dobili daleke 1906. jer su nosili crvene dresove i 'radili kao vragovi'. I danas je to popularan nadimak koji Belgijanci masovno koriste. 
248
Dries Mertens  U Napoliju se u jednoj godini pretvorio iz prosječnog krila u vrhunskog, fanatičnog napadača. U tom periodu zabio je 33 gola za klub i reprezentaciju.
249
Thibaut Courtois Prije godinu dana novinari su ga pitali tko je najbolji vratar Premier lige i odgovorio je: "Ja." Slično misli i njegov trener u klubu Chelsea, Conte. Ponekad izvodi jedanaesterce.
250
Thomas Vermaelen Barcelona ga je 2014. skupo platila Arsenalu, ali nije se baš isplatio. Propustio je preko 80 utakmica zbog različitih ozljeda i problema. Od jeseni mu ipak ide bolje.
251
Marouane Fellaini Zbog kose izgleda kao nespretni maslačak, ali ispod toga krije se ratnik od gotovo dva metra. Faulira, uklizava, sprinta, oduzima loptu... Igra u vezi Manchester Uniteda.
252
Thomas Meunier  Desni bek PSG-a, nezadovoljan jer je zamjena Daniju Alvesu. Želi transfer u Manchester United. Prošlo ljeto ga je Chelsea pokušao preuzeti, no PSG je odbio.
253
Eden Hazard  Belgijski kapetan jedan je od igrača koji su Chelseaju donijeli dva prvenstva u posljednje tri godine. Izgara na terenu, nezaustavljiv je i stvara šanse ni iz čega. 
254
Vincent Kompany  Kapetan Manchester Cityja odličan je stoper, ali nažalost često ozlijeđen. Dok ne može igrati pametno koristi vrijeme, bavi se humanitarnim radom i biznisom.
255-256
Kevin De Bruyne  U Cityju je Guardiola od njega napravio jednog od najboljih kreativaca i općenito igrača na svijetu. Njegove lopte vode igru po zemlji, po zraku, kratke, duge, iz trka, iz prekida...



257
Romelu Lukaku  S 31 postignutim golom najbolji strijelac belgijske reprezentacije ikad, a tek su mu 24 godine. Visok je i snažan i zabija golove za Manchester United. 
258
Mousa Dembélé  Srednji vezni u Tottenhamu i, po mišljenju trenera, genij. Njegovo prezime popularno je u Maliju, pa ga nose i dva francuska reprezentativca koja su porijeklom iz te zemlje. 
259
Toby Alderweireld  Branič Tottenhama koji je proglašen igračem godine 2016. Već se nekoliko mjeseci oporavlja od ozljede zadnje lože. Uvijek ima savršeno zalizanu frizuru.
260
Radja Nainggolan  Borbeni veznjak je bad boy koji uživa u tetovažama, ludim frizurama i cigaretama. Kad ga je Chelsea pokušao dovabiti iz Rome, odbio ih je i postao heroj Rominih navijača.
261
Nacer Chadli Jedan od rijetkih belgijskih reprezentativaca koji igra u relativno malom klubu – West Bromwich Albionu. Igrao je i za reprezentaciju Maroka. Ofanzivni vezni.
262
Jan Vertonghen  Još jedan Belgijanac u Tottenhamu – stoper koji je redovno član početnih 11. Mnogo godina igrao je i u Ajaxu i tamo je 2012. proglašen najboljim igračem Nizozemske.



263
PANAMA
Nadimak panamske reprezentacije je "Crvena plima". Nisu među favoritima, kladioničari im daju šansu za zlato 1000:1.
264
Hernán Darío Gómez Kolumbijski stručnjak nadimka "Pendrek" jedan je od samo dvojice trenera koji su došli do mundijala s tri reprezentacije; Kolumbija 1998., Ekvador 2002., Panama 2018. 
265
Felipe Baloy Vremešni kapetan Paname je branič koji će u Rusiji imati 37 godina. U prošloj godini promijenio je nekoliko klubova, a sad je u Municipalu, klubu iz Gvatemale.
266
Gabriel Enrique Gómez Mozak reprezentacije igra u domaćem klubu naziva Atlético Bucaramanga. To mu je 16. klub, a možda i zadnji s obzirom da će imati 34 godine u Rusiji. Vezni igrač.
267
Gabriel Torres Napadač nadimka "Duhić" igra za švicarskog prvoligaša Lausanne-Sport. U raznovrsnoj, ali skromnoj karijeri, pamti  venecuelansku Zamoru gdje je bio najbolji strijelac ikad. 
268
Armando Cooper Izbornik ga je koristio u kvalifikacijama, ali upitno je hoće li igrati i u Rusiji ako ne pronađe novi klub. Zadnje je igrao za Toronto, ali mu u prosincu nisu produžili ugovor.



269
TUNIS
Reprezentacija moćnog nadimka "Orlovi Kartage" vraća se na svjetsku scenu nakon dva propuštena Svjetska prvenstva. Bili su prvi u svojoj kvalifikacijskoj grupi.
270
Ali Maâloul Lijevi bek egipatskog Al Ahlyja često pokreće napade u reprezentaciji. U sezoni 2015./16. bio je najbolji strijelac tuniske lige, što je nevjerojatno za braniča.
271
Aymen Mathlouthi  Kapetan Tunisa je vratar poznat po dobroj igri nogama. Igra u domaćem Étoile du Sahelu (Zvijezdi Sahela) već skoro 15 godina, usprkos ponudama iz inozemstva.  
272
Wahbi Khazri Rođen je u Francuskoj i najviše je igrao u tamošnjoj ligi. Igrač je Sunderlanda, ali nije se snašao u Premier ligi pa je sada na posudbi u Rennaisu. Tamo puno više zabija.
273
Youssef Msakni Najbolji igrač Tunisa igra u napadu katarskog kluba Al-Duhail. Veliki je talent koji podiže cijelu ekipu. Igrao je za Tunis na četiri Afrička kupa nacija.
274
Syam Ben Youssef Rođen je u Marseilleu, ali kao senior nikad nije igrao za klub iz rodnog grada. Igrao je zato u Bastiji i Caenu te u Engleskoj, Rumunjskoj, Tunisu i sada u Turskoj.



275
KOLUMBIJA
Zemlja poznata po kavi bila je hit prošlog Svjetskog prvenstva kada su došli do četvrtfinala u kojem ih je na sumnjiv način izbacio Brazil.
276
Juan Cuadrado Igrač Juventusa koji može igrati praktički bilo gdje na terenu, osim kao vratar ili stoper. S Chelseaom je osvojio jedno prvenstvo i jedan kup. S Juveom, dvostruko toliko.
277
Carlos Sánchez Defanzivni vezni koji je igrao u svim utakmicama Kolumbije na prošlom Svjetskom prvenstvu. Igrač je Fiorentine, ali rijetko odigra svih 90 minuta.
278
James Rodriguez Ofanzivni vezni Reala, ali ove je sezone na posudbi Bayernu i tamo mu se sviđa. Sa šest golova osvojio Zlatnu kopačku na prošlom Svjetskom prvenstvu.
279
Cristián Zapata Može igrati bilo gdje u zadnjoj liniji, a najčešće je stoper. Nosi dres Milana već pet i pol godina, ali u prosjeku igra samo 20-ak utakmica po sezoni. 
280
Radamel Falcao Kapetan Kolumbije proveo je dvije tužne godine u Engleskoj, ali otkad se vratio u Monaco opet igra odlično. Predvodi pomlađeni klub iz kojeg je otišla većina zvijezda. 



281
SENEGAL
Nadimak im je "Lavovi Terange", a teranga je riječ koja u Senegalu znači gostoprimstvo. Samo su 2002. sudjelovali na Svjetskom prvenstvu, ali su zato došli do četvrtfinala.
282
Sadio Mané Kad je iz Southamptona došao u Liverpool za 34 mil. funti bio je najskuplji afrički igrač u povijesti. Rekorder Premier lige s najbržim hat-trickom; tri gola Aston Villi u 176 sekundi.
283
Kara Mbodji Čvrsti i visoki igrač Anderlechta koji može pokrivati većinu pozicija u srednjem redu i obrani. Prošle je sezone osvojio belgijsku ligu, a ove se za njega interesiraju Englezi.
284
Idrissa Gana Gueye Motor u veznom redu koji pritišće protivnike i podiže igru suigrača. Preporodio je igru Evertona. U prošloj sezoni upisao je najviše oduzetih lopti u Premier ligi.
285
Kalidou Koulibaly Branič Napolija. Nadimci su mu "K2", po inicijalima, ili "Zid", po učinku u obrani. Rođen je u Francuskoj i igrao je za francusku U-20 reprezentaciju.
286
Cheikhou Kouyaté Kapetan Senegala jedan je od ključnih igrača West Hama. Otkad se Senegal plasirao u Rusiju, i drugi klubovi pokazuju interes za njega. Visoki veznjak koji može igrati i u obrani. 



287
POLJSKA
Nadimak im je "Orlovi", po poljskom grbu. Zahvaljujući visokom FIFA rejtingu – šesti na svijetu u vrijeme ždrijeba – ždrijebani su u prvoj jakosnoj skupini.
288
Robert Lewandowski  Poljski kapetan jedan je od najboljih napadača svijeta. Prošle je godine u 54 utakmice za Bayern i reprezentaciju zabio nevjerojatna 53 gola, od toga 16 u kvalifikacijama.
289
Wojciech Szczesny  Dugogodišnji vratar Arsenala proveo je dvije godine na posudbi Romi, a lani je trajno prešao u Juventus. Tamo je zamjena Buffonu za kog se ne zna kad će se povući.
290
Kamil Glik Stoper Monaca bio je važan u osvajanju francuske lige prošle sezone, ali u reprezentaciji će se morati više potruditi. Poljska je primila čak 14 golova u kvalifikacijama.
291
Piotr Zielinski Klopp je nagovarao mladog veznjaka da dođe u Liverpool, htio ga je i Milan, ali naposljetku je potpisao za Napoli. Tamo je redovan igrač i od njega se u Rusiji dosta očekuje.
292
Jakub Blaszczykowski  Vezni igrač Wolfsburga koji će uskoro upisati stoti nastup za Poljsku. Dugo godina igrao je u Borussiji i tamo je igrao finale Lige prvaka i dvaput osvojio Bundesligu.



293
JAPAN
Samuraji su ekipa navikla na kontrolu lopte, ali pod Vahom igraju na protunapade. Ide im dobro, bili su prvi u svojoj kvalifikacijskoj grupi.
294
Vahid Halihodzic Legendarnom Vahi je ovo treća ekipa koju je doveo na Svjetsko prvenstvo (prve dvije su Obala Bjelokosti i Alžir). Najveći postotak pobjeda imao je s Dinamom iz Zagreba. 
295
Eiji Kawashima Igrač francuskog Metza gdje se na vratima izmjenjuje s Francuzom Didillonom. Na prošlom Svjetskom prvenstvu bio je zamjena, ali sadašnji izbornik mu vjeruje.
296
Makoto Hasebe Kapetan Japana je veteran koji na turnir dolazi s 34 godine. Karijeru je nakon Japana proveo u Njemačkoj – igrao je za Wolfsburg, Nürnberg i zadnjih godina Eintracht.
297
Yuto Nagatomo Branič Intera je često bio meta kritika, ali preživio je na San Siru 7 godina, 12 trenera i 200 utakmica. Požrtvovan i pravi profesionalac, i kad igra i kad sjedi na klupi. 
298
Shinji Kagawa Zvijezda reprezentacije, ali nije sigurno da će igrati jer se ne uklapa u novu taktiku. Kreativni ofanzivni vezni u Borussiji. Proglašem je igračem Bundeslige u sezoni 2015-16.



299
BOSNA
Igrači Bosne i Hercegovine imaju jedan od najboljih nadimaka od svih reprezentacija – Zmajevi. 
300
Asmir Begović U Chelsea se nije naigrao pa je lani prešao u Bournemouth gdje je prvi vratar. Vlasnik Guinnessovog rekorda za najdalji gol postignut u nogometu – 89 metara.
301
Senad Lulić Lula se na žalost navijača i suigrača nedavno oprostio od reprezentacije. Igra za Lazio, a tamo ga najviše vole zbog gola protiv Rome koji je Laziu donio kup Italije. 
302
Miralem Pjanić Trebalo mu je neko vrijeme da se prilagodi Juventusu nakon odlaska iz Rome. Najbolji asistent Juventusa, čije lopte precizno sijeku protivničku obranu "kao nož kirurga".
303
Sead Kolašinac Prošle godine je iz Schalkea došao u Arsenal i vrlo brzo je postao omiljen i među igračima i navijačima. Već je dvaput proglašen Arsenalovim igračem mjeseca. Lijevi bek.
304
Edin Džeko Kapetan Bosne i Hercegovine i napadač Rome igra najbolji nogomet u životu. Prošle sezone bio je s 29 golova najbolji strijelac Serie A, a zabija i u Ligi prvaka.




TKO NEDOSTAJE

305
Gianluigi Buffon Čak i onima koji su navijali protiv Italije bilo je žao kad se ovaj velikan u suzama oprostio od reprezentacije. Osvojio je u karijeri toliko trofeja i nagrada da ih je teško pobrojati.
306
Eric Bailly Mladi branič Manchester Uniteda predstavlja nove snage koje moraju preuzeti reprezentaciju nakon odlaska Drogbe. U njegovo vrijeme Obala Bjelokosti bila je afrička sila.
307
Wesley Sneijder Nakon povlačenja Robbena, on ostaje zadnji nizozemski reprezentativac vrhunske generacije u kojoj su bili i van Persie, van der Vaart, de Jong, Kuyt, Huntelaar...
308
Gareth Bale Igrač nevjerojatne brzine i ubojite ljevice nije imao uspješnu sezonu u Realu. Nije uspio niti svoj Wales dovući makar do drugog mjesta u grupi u kojoj su Srbija i Irska bile bolje.
309
Arturo Vidal Zbog čvrste i agresivne igre zovu ga Piranja, Ratnik i Kralj Artur. Veznjak Bayerna. Njegov Čile je pobjednik zadnja dva Copa América, ali u Rusiju se nije plasirao. 


Eto, umorio se...nadam se da je vrijedilo i da će vam biti od koristi ovaj šalabahter :-)

Pratite moj blog i dalje...

Fotku posudio s Facebook stranice Gooolmania2018



Primjedbe

  1. Prijavite se za hitne zajmove i hipoteke, osobito na putovanje xmas
    zajam, jeste li bili stalno spušteni od strane vaših banaka i drugih
    Financijske institucije, mi u JORGE FINANCIJSKOJ AGENCIJI Ponudimo zajmove od
    1.000 do 500.000.000 u bilo kojoj valuti koju morate biti
    18 godina i više da se prijavite, odgovorite odmah putem e-pošte
    jdfinancier-agencia@yandex.com za više informacija.

    NUDIMO SLJEDEĆE VRSTE KREDITA IZNOSA:
    Zajmovi za konsolidaciju duga
    * Poslovni zajmovi
    * Osobni zajmovi
    * Početna zajmovi
    * Car Finance
    * Komercijalni zajmovi
    * Ulaganja u zajmove
    NAPOMENA: Mi vam dajemo zajam uz nisku kamatnu stopu od 2% i trajanje kredita
    od 1 do 25 godina kako bi vratio zajam. Ako imate bilo što od gore navedenog
    problema, mi vam možemo pružiti veliku pomoć, ali želim da vi to učinite
    shvatiti da dajemo zajmove po kamatnoj stopi od 2%
    kontaktirajte e-mail: jdfinancier-agencia@yandex.com
    Lijepi Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam Evelyn, ja sam samohrana majka blagoslovljena sa 2 kćeri. Već neko vrijeme tražim pravi zajmodavac koji bi mi mogao pomoći s kreditom jer više nemam posla, sve što imam su bili špijuni koji su me pouzdali i na kraju su mi uzeli novac bez da mi daju bilo kakav posao zajam, nada se izgubila, zbunjivala sam se i frustrirala, postalo mi je teško da se moja obitelj hrani s dobrim obrokom, nikad više nisam htjela imati nikakve veze s nekim tvrtkama koje posuduju kredit na internetu. Ne dok nisam upoznao Boga koji je poslao posuđivača kredita koji je promijenio moj život i moju obitelj Pomoći članice zajednice "zajmodavca sa strahom Božjom u njezinoj gospođi Linda Moore, ona je bila žena koju je Bog poslao da podignem svoje obitelj od patnje. U početku sam mislila da to neće biti moguće zahvaljujući dosadašnjem iskustvu dok ne dobijem zajam u vrijednosti od $ 5,00,000.00 USD za manje od 24 sata, tako da moja savjetnica da bilo tko tamo iskreno treba zajam kontaktirati ju preko ove službene e-pošte sada: lindamooreloans@gmail.com ili WHATSAPP: +19292227999 Hvala i Bog blagoslovi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdrav svima
        Jednostavan pristup osiguranju originalnih usluga on-line sredstava po kamatnoj stopi od samo 2%. Prijavite se za sljedeći zajam.
    Osobni zajmovi (osigurani i nezaštićeni)
    Poslovni zajmovi (sigurni i neosigurani)
    Zajam za konsolidaciju i još mnogo toga. Mi smo certificirani, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz i dinamičan. Zainteresirani kandidati trebaju nas kontaktirati putem e-maila: europafinancialgrowth gmaIl. com

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav svima ondje dobro slušajući ovo. Ja sam Johnson iz Španjolske koji živi u Torontu Kanadi, želim iskoristiti ovo veliko sredstvo za objavu ovog zajmodavca, gospodina Georgea Franklina, koji je doista Bog poslao svojoj obitelji. Prije nekoliko mjeseci bio sam u potrazi za kreditom s interneta, gdje sam bio scammed za 130.000,00 dolara. Nikad nisam mislio da ću ikada podnijeti zahtjev za kredit preko interneta prije nego što sam došao preko post o ovom vjerovniku od strane jednog Alexandra Carlos, koji je također dobio kredit od nje, a zatim mi je ponovno pokušao, nakon obrade kredita, zamolio me da dajem bankovne podatke koje sam napravio i za moje najveće iznenađenje dobio sam zajam od $ 130,000.00 u početku sam mislio da je to šala dok nisam stigao u banku da potvrdi i to je istina, bio sam prepun radosti. Obratite joj se za kredit danas putem e-maila: georgefranklincreditcompany@gmail.com ili WHATSAPP: +19292227999

    OdgovoriIzbriši



  5. Trebate li kakav zajam ako moj ugovor, g. Anthony, koji mi je prije nekoliko tjedana pomagao uz zajam, samo moram podijeliti ovaj svijet kako bih rekao ljudima da još uvijek postoje dobri ljudi u svijetu danas. Stvarno sam izgubio novac za sve on-line prevarante jer sam očajan zbog zajma. Dok nisam vidio komentar o njemu, kontaktiranje s njim nije bio pogreška nego je došao san za mene. Sada sam osoba koja je sretna sa svojom obitelji. Kontaktirajte ga ako vam treba kredit na: susan.credit@hotmail.com WhatsApp ili Call +1 301 325 5298

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobar dan,

    Mi smo legitimni i ugledni zajmodavac. Mi posuđujemo novac pojedincima kojima je potrebna financijska potpora, dajemo zajmove ljudima koji imaju loše kreditne ili potrebni novac da plate svoje račune kako bi uložili na posao. Znači tražiš hitni zajam? Ne morate se brinuti jer ste na pravom mjestu gdje nudimo zajmove s niskom kamatnom stopom od 2% pa ako vam je potreban zajam, očekuje vas da nam se obratite putem ove adrese e-pošte: mobilfunding1999@gmail.com

    POTREBNO PODNOŠENJE ZAHTJEVA:

    1) Puno ime: ............
    2) Spol: .................
    3) Dob: ........................
    4) Država: .................
    5) broj telefona: ........
    6) Zanimanje: ..............
    7) Mjesečni prihod: ......
    8) Potrebni iznos zajma: .....
    9) Kreditni rok: ...............
    10) Svrha zajma: ...........

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  7. Mi chiamo Mrs Rita dagli Stati Uniti, ho ricevuto un prestito di $ 30.000 da Heartland Financial USA, Inc. entro 2 ore dopo ho segnalato. contattali Heartland Financial USA, Inc. via email (trustloan88@gmail.com) o numero di WhatsApp: 1-443-281-3404

    OdgovoriIzbriši
  8. Trebate li kredit? Ovdje je prilika za one koji su u financijskim problemima i koji za financijsko uzdizanje u svom životu, dajemo po vrlo razumnoj kamatnoj stopi, dajemo sve vrste zajmova duga, poslovni zajam, medicinski kredit, stambeni kredit, studentski kredit. itd. kako bi pomogli naciji od financijskog stresa. Naziv tvrtke: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Kontaktirajte nas danas putem
    E-pošta za financijsku pomoć: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +18474539904

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju.

    OdgovoriIzbriši
  10. Živite u Europi i širom svijeta, a zajam vam treba do kraja godine. Kontaktirajte nas automatski. Imamo vrlo atraktivne uvjete.
    E-adresa: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Ocean Credit nudi osobne zajmove / poslovne zajmove / financiranje trgovine / uvozne i izvozne kredite / projektne zajmove tvrtkama i pojedincima. Pružamo financijske usluge za rast vašeg poslovanja i za vaše osobne potrebe.

    Bez žargona, bez skrivenih naknada
    Jednostavan i brz postupak odobravanja
    Brzi poslovni i osobni zajmovi koji se financiraju u samo 2-3 radna dana
    Niska i pristupačna 2% kamata
    Tvrtke mogu biti profitabilne ili imati negativan neto prihod
    Prihvaćeni prethodni bankroti
    Potrebne su provjere nulta kredita
    Mogu se prijaviti osobe s lošom kreditnom snagom
    Fleksibilni rasporedi otplate
    CIS i KYC potrebni za sve podnositelje zahtjeva za kredit bez obzira na lokaciju / državu
    Trajanje zajma od 1 godine - najviše 20 godina
    Razdoblje od 12 do 24 mjeseca za velike poslovne zajmove / obrtna sredstva
    Financiranje / financiranje zajma nije ograničeno na bilo koji zemljopisni položaj ili zemlju

    Za svakog klijenta gradimo upravo pravo financiranje, sa jednostavnim procedurama, bez stresa, jednostavnom papirologijom, brzim odobrenjima i fleksibilnim rasporedom plaćanja. Za dodatne pojedinosti obratite nam se putem e-maila. S potpunim povjerenjem, radit ćemo zajedno za dobrobiti svih uključenih strana, radujući se pružanju najboljih naših financijskih usluga svim cijenjenim klijentima u cijelom svijetu.


    OCEAN KREDIT
    E-mail: oceancreditfinancial@gmail.com
    Whatsapp: +1-315-284-1764
    Instagram: @oceancreditfinancial
    Twitter: @oceancreditfnc

    OdgovoriIzbriši
  12. Pozdrav svima. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili zajam, a zatim sam odlučio zatražiti njihovu preporuku i nekoliko dana kasnije na svoj bankovni račun primio sam ukupnu svotu od 45 000 EUR. Ovo su zaista sjajne vijesti i preporučujem svima kojima je potreban hitan zajam da se prijave za svoj mobitel Whatsapp: (+16018080812) ili e-mail: (1stms.creditunion@gmail.com) Drago mi je što mogu dobiti zajam za koji pitao. Molimo podijelite pomoć sa svojim prijateljima.

    OdgovoriIzbriši
  13. ja se zovem Tomislav Gordić. Majka mi je rekla da prolazi Internetom i naišla je na publikaciju Guarany Trust Loan koja kaže da je njezina kreditna tvrtka odobravala zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi.
    Dakle, kontaktirao sam tvrtku putem njene e-adrese: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com

    što je na publikaciji koju je vidjela moja majka, a ja sam zatražio zajam od 8.000 eura na razdoblje od dvije godine. Tvrtka je odgovorila i poslala mi sve uvjete i odredbe njezine tvrtke koje sam pročitao i pristao sam na uvjete. Nakon odobrenja zahtjeva za zajam, primio sam obavijest od svoje banke da je na moj bankovni račun za koji sam naveo da je dodijeljen iznos od 8.000 eura. Otplatu zajma dovršio sam 18. prosinca i tada sam odlučio zatražiti svotu od 32.000 eura kako bih otvorio vlastiti posao, a koji sam također dobio na svoj bankovni račun nakon istih postupaka. Odlučio sam uključiti i svoje bankovne podatke kako bi svi znali da su istiniti i vrlo stvarni. Ispod su Moji bankovni podaci:

    Naziv banke: PBZ Slavonski Brod
    Ime računa: Tomislav Gordić
    Broj računa: HR6723400093202740084

    Dakle, želim iskoristiti ovu priliku da kažem svima koji traže privatnog zajmodavca na internetu koji je pouzdan da kontaktiraju Guarany Trust Loan putem e-pošte: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
    Telefonski broj: +14704810039 možete ih kontaktirati i na Whatsappu: +1 (470) 481-0039 Također me možete kontaktirati ako trebate moju pomoć ili me želite pitati kako sam dobio kredit. Evo moje e-pošte: [gordictomislav@gmail.com]

    OdgovoriIzbriši
  14. Sretna sam što ovo mogu podijeliti na internetu kako bi svi mogli vidjeti jer ću biti puno sretniji ako drugi ne padnu u ruke lažnih zajmodavaca. Moje ime je BILJANA TRIVUNOVIC i ja sam iz Zagreba, Hrvatska.
    Želim iskoristiti ovu priliku da obavijestim sve o zajmodavcu kod kojeg sam posudio iznos od 80 000 eura i bilo je tako brzo i jednostavno.
    Kad je započela pandemija, imao sam puno poteškoća u poslu i brizi o djeci, jer je moj suprug mrtav, pa sam odlučila kontaktirati svoju prijateljicu koja radi u banci i obavijestiti je o svojoj namjeri da podnesem zahtjev za kredit, rekla mi je da je bolje da posudim od ove privatne zajmodavne tvrtke pod nazivom GARANCIJSKI POVJERLJIVI KREDITI jer su njihove kamate niske, a bankarska stopa viša, a zahtjev za bankarskim zajmom prevelik.
    Rekla mi je da je njezina sestra, gospođa MILKA DUKIĆ, posudila od tvrtke i da je brzo dobila zajam bez ikakvih poteškoća.
    pa sam zatražio podatke o tvrtki kako bih mogao kontaktirati tvrtku, a ona mi ih je dala, a ovdje su detalji tvrtke

    Naziv tvrtke: GUARANTY TRUST LOAN
    e-adresa za kontakt tvrtke: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
    mobitel tvrtke i WhatsApp mobitel: +1(470)481-0039

    Kontaktirao sam tvrtku i tvrtka mi je odgovorila. Nakon odobrenja zajma, zajam je prebačen na moj bankovni račun i spašeni su moja tvrtka i moja obitelj. Dakle, ako trebate zajam, ljubazno se obratite tvrtki jer su oni najbolji. možete me kontaktirati putem: biljanatrivunovic734@gmail.com. ako trebate bilo kakve informacije.

    OdgovoriIzbriši
  15. Moje ime je MARIJA DJOROVIĆ, ja sam iz ADA BR 10.32000, SRBIJA i želim se zahvaliti gospođi Milki Dukić koja je posudila od ove dobre kreditne kompanije pod nazivom GARANTY TRUST KREDITI. Čitao sam članak na internetu kad sam naišao na komentar gospođe Milke Dukić i kako je ona bez problema posudila zajmove iz JAMSTVENIH POVJERENJA te sam odlučio kontaktirati gospođu Milku Dukić kako bih dobio informacije o procesu kreditiranja i ona mi je sve objasnila i bilo je vrlo jasno.
    Nakon što sam kontaktirao kreditnu tvrtku putem: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com, a također i putem whatsappa na: +1(470)481-0039
    Dobio sam obrazac za zajam koji sam ispunio sa svojim podacima i slijedio sam procedure. Nakon odobrenja moje prijave, moj je račun pripisan kreditu. Ispod su detalji mog bankovnog računa.

    Naziv banke: NLB BANKA
    Adresa banke: ZUPANA STRACIMIRA 39
    Naziv računa: MARIJA DJOROVIĆ
    Broj računa: 310-6100100053957-47

    Ako vam je potreban zajam od pouzdane kreditne tvrtke, molimo vas da kontaktirate JAMSTVENO ZAJMOVE POVJERENJA oni su najbolji.
    možete me kontaktirati putem moje osobne e -pošte: marijadjorovic47@gmail.com
    za više informacija i rado ću vam sve objasniti.

    OdgovoriIzbriši
  16. Tako sam sretan što ovo mogu podijeliti na internetu da svi vide jer ću biti mnogo sretniji ako drugi ne dođu u ruke lažnih zajmodavaca. Moje ime je BILJANA TRIVUNOVIĆ i ja sam iz Zagreba, Hrvatska.
    Želim iskoristiti ovu priliku da obavijestim sve o kreditnoj tvrtki od koje sam posudio iznos od 80.000 eura, a to je bilo tako brzo i jednostavno.
    Kad je počela pandemija, imala sam dosta poteškoća s poslom i brigom o djeci jer mi je muž mrtav, pa sam odlučila kontaktirati prijateljicu koja radi u banci i obavijestiti je o svojoj namjeri da se prijavim za kredit, rekla mi je da je bolje posuđivati ​​se od ove privatne kreditne tvrtke pod nazivom GARANTY TRUST KREDITI jer je njihova kamatna stopa niska, a bankarska viša, a zahtjev za bankovni zajam prevelik.
    Rekla mi je da je njezina sestra gospođa MILKA DUKIĆ posudila tvrtku i da je brzo dobila kredit bez ikakvih poteškoća.
    pa sam zatražio podatke o tvrtki kako bih mogao kontaktirati tvrtku i ona mi ih je dala, a evo i podataka o tvrtki

    Naziv tvrtke: GARANTY TRUST KREDIT
    kontakt adresa tvrtke: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
    mobilni telefon tvrtke i mobilni telefon WhatsApp: +1(470)481-0039

    Kontaktirao sam tvrtku i tvrtka mi je odgovorila. Nakon što je moj kredit odobren, zajam je prebačen na moj bankovni račun i moje poduzeće i moja obitelj su spašeni. Stoga, ako trebate zajam, ljubazno se obratite tvrtki jer su oni najbolji. možete me kontaktirati putem: biljanatrivunovic734@gmail.com. ako trebate neke informacije.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam Becca Nora, htjela bih podijeliti izvanredno svjedočanstvo o tome kako sam dobila 800.000 eura, ZAJAM preko ELENE NINO kreditne investicije i sve vrste. ako ste zainteresirani za zajam kontaktirajte na e-mail: elenanino0007@gmail.com ili je kontaktirajte na Whats-app: +17066680090

    OdgovoriIzbriši
  18. Poštovani tražitelji kredita,

    Imate li financijskih poteškoća? Želite li pokrenuti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je kao svjetska organizacija za ljudska prava s jedinom svrhom pomoći siromašnima i ljudima u financijskim poteškoćama. Ponuda božićnog zajma za 2023. također je u tijeku. Ako se želite prijaviti za zajam, kontaktirajte ih putem podataka u nastavku: e-mail: davidsonalbertloan@gmail.com

    Ime:
    Potreban iznos kredita:
    Trajanje kredita:
    Broj mobitela:

    Hvala vam i Bog vas blagoslovio
    Davidson Albert.

    OdgovoriIzbriši
  19. Želite podići kredit, a ne znate gdje dobiti pravi kredit?
    Želite pokrenuti posao, ali nemate kapitala?
    Trebate podnijeti zahtjev za kredit iz bilo kojeg razloga?
    Trebate božićni kredit?

    Nada je konačno stigla jer Elena Nino pruža brze i pouzdane zajmove, njihova je usluga 100% originalna i jamči da ćete dobiti zajam kada podnesete zahtjev. Pošaljite e-poruku i odobrite je danas na elenanino0007@gmail.com

    Hvala vam i Bog vas blagoslovio
    POVJERENJE
    Ingrid

    OdgovoriIzbriši
  20. Želio bih da se zahvalim kreditno-kreditnim institucijama na divnoj i odličnoj usluzi koja je pružena za apliciranje za kredit. Veoma sam zadovoljan vašom uslugom i voleo bih da nastavim i ubuduće. Već sam uputio jednog svog prijatelja u ovu kompaniju i ubuduće ću sve upućivati samo na vas. Kontaktirajte na WhatsApp: +393512640785. Hvala vam. Primio sam zajam od 6.800 dolara od kreditnih institucija. Kontaktirajte ih ako vam je potreban hitan zajam na email: loancreditinstitutions00@gmail.com.. Uprava: +393512114999. ili +393509313766.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar